Tranhusgatan 33, Visby

Glassvillan Visby

Öppettider & adress

Välkommen in för glass, en bit mat eller något att dricka.

Vi har öppet varje dag 11.00-19.00 t.o.m. 11/8-2024.

Glassvillan i Visby

Glasscafé eller hotell?

Båda!

Glassvillan Visby ligger nämligen i samma vackra sekelskifteshus som hotell Breda Blick. Inne i huset tillverkas all gelato, mjukglass och sorbet som serveras i kreationerna och där finns även en mindre inomhusservering. Däremot hoppas vi självklart alltid på soliga dagar så att vi kan bjuda så många som möjligt på glass i den stora trädgården! Här kan man även avnjuta en hotellfrukost innan glassbestyren sätter igång för dagen. För att göra besöket lite extra speciellt finns det en lekdel för våra minsta gäster, men också spel som kubb, trädgårdsyatzy och krocket för alla som är sugna på en rolig match.

Både hotell Breda Blick och Glassvillan ingår i hotell-, restaurang- och konferenskoncernen Tott Group, där Breda Blick är vårt sekelskifteshotell bestående av två hus belägna i Visby innerstads kanske trevligaste omgivningar, strax intill den Botaniska trädgården. Husen är omsorgsfullt renoverade och bjuder på allt från större sviter till enkelrum, där inget rum är det andra likt vare sig till utformning eller möblemang. Systerhotellet Gute ligger ännu mer centralt, nära Almedalen och kongresshallen Wisby Strand samt med kort avstånd till museer, butiker, kaféer och restauranger. Hotellet bjuder på gammaldags charm i modern tappning, med en genomgående personlig utstrålning.

Oavsett var och i vilket sammanhang ni besöker oss vill vi skapa upplevelser med en familjär och varm känsla. Välkomna!

Påsken 2021 öppnade den första Glassvillan på Vindö i Stockholms skärgård. Den efterföljande sommaren blev en sådan succé att vi nu hoppas på att sprida samma glassglädje på flera ställen i landet, inklusive Visby, Åre och Bollnäs. Glassvillans glass säljs även externt på utvalda ställen under varumärket Vindö Glass och belönades dessutom med ett guld i kategorin ”Glassmästarens val” i Glass-SM 2022.

Hotell Breda Blick

Hotell Breda Blick

Ett vackert sekelskifteshotell intill Botaniska trädgården där inget rum är det andra likt.

Läs mer

Hotell Gute

Hotell Gute

Mitt i Visbys hjärta bjuder Hotell Gute på gammaldags charm i modern och personlig tappning.

Läs mer

Frukost

Frukost

Sväng förbi Breda Blick på morgonen för att avnjuta en hotellfrukost innan glasserveringen startar.

Läs mer

Utomhusaktiviteter

Utomhusaktiviteter

Breda Blicks rymliga trädgård är som gjord för trädgårdsspel och hos oss kan man låna bland annat kubb, trädgårdsyatzy och krocket. Det finns även en lekdel för de yngsta att roa sig i.

Meny

Här hittar du hela menyn på Glassvillan Visby, inklusive kaffe, dryck och annat gott.

Vanliga funderingar

För att du ska få ett så snabbt svar på din fråga som möjligt har vi försökt samla de vanligaste funderingarna.

Observera att nedanstående svar endast gäller Glassvillan Visby. Här hittar du liknande information om vårt café på Vindö.

Vi tillverkar och serverar flera mjölkfria glassar och krämiga sorbeter – kika efter den gröna V-symbolen i menyn! Dessa är laktosfria och veganska.

De kreationer som innehåller gluten kan i många fall göras glutenfria genom att utelämna en topping. Fråga personalen så hjälper de till.

Vår glass följer samma recept som traditionell italiensk gelato och är därmed äggfri. Dock kan en del av toppingarna innehålla ägg – fråga personalen.

Vi har tyvärr ingen sockerfri glass i dagsläget.

Vänligen observera att trots att vi använder separata skopor för mjölkfria glassar och glassar med nötter så hanterar vi olika allergener i våra lokaler. Våra produkter kan därför innehålla spår av nötter, mandlar, mjölkproteiner och gluten.

Fråga oss gärna på plats eller kontakta oss innan ditt besök om du vill ha mer information.

Det råder begränsad biltrafik i Visbys innerstad under sommarsäsongen. Större parkeringsplatser finns vid Kruttornet, Wisby Strand Kongresshall samt vid Visby Lasarett. Därifrån tar ni er sedan till fots. Hotellets parkering är reserverad för hotellgäster.

Ja! All vår glass, inklusive sorbeter och mjukglass, tillverkas i vår glassfabrik som även den ligger i trädgården. All gelato produceras av färsk mjölk och grädde. Vi väljer noga ut våra råvaror för att kunna servera er en fantastisk glassupplevelse.

Nej, vi tar tyvärr inte bordsbokningar. Sväng förbi bara, så tar vi hand om er på plats! Om ni är ett väldigt stort sällskap får ni däremot gärna kontakta oss innan ert besök.

Ja, förutom den stora trädgården har vi även en mindre inomhusservering.

Hundar är varmt välkomna till oss.

Det kan man! Vi säljer glass i Take Away-lådor.

Då alla kreationer görs i flera moment är väntetiden lite längre än i en traditionell glassbar. Hos oss sitter du ner vid ett bord medan du väntar, och barnen kan leka i vår lekdel. Kaffet serverar vi tillsammans med glassen, men önskar ni få kaffet eller något kallt medan ni väntar på glassen så kan ni såklart få det!
 
Då vi är en ny verksamhet försöker vi ännu att lära oss besöksmönstret. Det vanligaste är dock att vi har som mest folk mellan kl. 14-17. Om ni vill undvika långa väntetider rekommenderar vi därför att besöka oss innan eller efter det. När väldigt många kommer samtidigt kan väntetiderna uppgå till ca. 45-60 minuter. Så kom gärna med god marginal, och en stor portion förståelse för att vi jobbar så fort vi bara kan. 

Fråga någon i personalen så hjälper de er att värma barnmat.

Ja, det finns barnstolar att låna.

Glassvillan Visby är inte speciellt anpassad för personer med rörelsehinder, men kontakta oss gärna för att diskutera om vi kan underlätta ett besök ändå.

Vi tar inte kontanter men vi accepterar Swish-betalningar samt alla kort förutom Amex.

Andra tankar?

Hittade du inte svaret på din fråga? Då är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kontakt VISBY

Hej!

Genom att fylla i formuläret nedan kan du berätta för oss vad du har på hjärtat. Vi hör av oss så fort vi har möjlighet.

Integritetspolicy

Med ”personuppgifter” avses all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person. Liljestrand Group AB (koncernmoder till Vindö Glass och Logi AB) är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du tillhandahåller oss eller som inhämtas av oss från annan källa. Vi behandlar alltid personuppgifter med stor respekt för den personliga integriteten. Här beskriver vi hur vi hanterar och lagrar informationen samt vilka rättigheter du har. 

Kontaktuppgifter till personuppgiftsansvarig: info@liljestrand.se

Insamling av personuppgifter
Du själv lämnar dessa till oss, exempelvis för att bli kund men också i andra situationer. Till exempel via hemsidan, på fysiska blanketter, i kontakt med kundtjänst, via e-post, brev och kontaktformulär.

Webbsidor
Du kan besöka glassvillan.se utan att personuppgifter samlas in. Vi samlar endast in information som används för statistiska syften och besökaren förblir anonym. Exempel på sådan information är tidpunkt för besöket, hur lång tid besöket varar och vilka sidor som besöks. Vi använder även ”cookies” för att funktioner och tjänster på webbplatsen ska fungera på rätt sätt.

Tillgång till personuppgifter
Endast de som behöver tillgång till personuppgifterna för att utföra överenskommen tjänst har behörighet att komma åt och hantera dessa. Vi har flera underleverantörer som hanterar personuppgifter i olika omfattning och de har samma krav på hanteringen som Liljestrand Group AB har internt.

Arkivering av uppgifter
Vi sparar inte personuppgifter längre än nödvändigt. Vissa uppgifter kan dock behöva sparas för längre tid för att uppfylla andra legala krav, till exempel bokföringslagen där vi behöver spara uppgifter i 7 år. Det finns också skäl att spara uppgifterna för längre tid om det pågår en utredning eller en tvist, även om kundförhållandet sedan tidigare har upphört, eller i fall då du köpt en produkt av oss där vi behöver spara uppgifterna för att kunna fullgöra vårt garantiåtagande.

Rättigheter
Du har rätt att begära information om personuppgifter som behandlas av Liljestrand Group AB. Du kan även begära en rättelse av dina uppgifter. Du har vidare under vissa förutsättningar rätt till begränsning av behandling av sina personuppgifter, rätt till radering av personuppgifter.

Om du motsätter dig att personuppgifterna behandlas för marknadsföring via telefon och eller e-post har du rätt att när som helst meddela Liljestrand Group AB som då upphör med detta. Du har under vissa förutsättningar rätt att få personuppgifter som du lämnat själv överförda till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet).

Guldvinnare i Glass-SM 2022!

Den 5 april var Glassvillan med och tävlade i Svenska Glassmästerskapen 2022 och kammade hem första pris i kategorin ”Glassmästarens val” med glassmaken kardemumma och brynt smör. Även vår hasselnötsglass belönades, där med en bronsmedalj.

Titta förbi på Vindö och köp med dig de vinnande smakerna hem eller testa någon av våra många fantastiska kreationer på plats. Vi kan tipsa lite extra om ”Kardemummdanaxel” där brynt smörglass och mandelglass toppas med kardemummacrumble, samt om ”Nötknyckarn” och ”Uniship” som båda innehåller hasselnötsglassen. Mums!